Studeer je Archeologie aan de Rijksuniversiteit Groningen of ga je binnekort beginnen? Wil je jouw horizon verbreden en plezier hebben? Dan is Bachur een perfecte vereniging voor jou! Als lid heb je toegang tot alle mogelijkheden die Bachur te bieden heeft. Paintball, boogschieten, flintworkshops, lezingen, maandelijkse drankjes, bbq’s: dat zijn maar een paar van de activiteiten die Bachur organiseert. Je kunt ook deel uitmaken van een commissie, zodat je activiteiten kunt organiseren die jij belangrijk vindt!

Ben je nog geen lid? Klik 
hier om je aan te melden!

Ga je na de zomer beginnen met de bachelor archeologie? Lees hier over het introductiecamp dat Bachur organiseert voor alle nieuwe eerstejaarstudenten. Dit is een geweldige manier om je toekomstige klasgenoten te leren kennen, maar ook het leven in de oudheid te ervaren! Het kamp vindt plaats in een gereconstrueerd neolithisch dorp in de regio Swifterbantcultuur, nabij Lelystad (vandaar de naam). Je hoeft geen lid te zijn van Bachur om deel te nemen.

Je moet denken …

… ‘wat een vreemde naam’ … Toen de studievereniging in 1994 werd opgericht, bedacht men de naam Bachur. Het is een combinatie van ‘Bacchus’ – de Romeinse god van wijn en feesten – en de modder waar archeologen zich vaak in bevinden – ‘bagger’ in het Nederlands.