De Steekproef

De Steekproef werd opgericht in 1999 als één van de eerste archeologische bedrijven in Nederland. De Steekproef heeft inmiddels meer dan 2.000 archeologische onderzoeksprojecten uitgevoerd in geheel Nederland: van booronderzoek op kleine bouwblokken tot de volledige opgraving (DAO) van meerdere hectaren. 

Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie

AWN Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie is een landelijke organisatie met 24 afdelingen. De leden van de AWN werken mee aan archeologische onderzoeken en maken zich sterk voor de bescherming van het archeologisch erfgoed van Nederland. Ze zijn ook ambassadeurs voor de archeologie, ze bieden erfgoededucatie aan en promoten op andere wijzen publieke betrokkenheid bij het archeologisch erfgoed.

Veldshop.nl

Veldshop.nl is 5 jaar geleden begonnen als webwinkel voor de bioloog, ecoloog en natuurliefhebber. Sinds 2018 bieden wij, mede dankzij de samenwerking met Bachur, een ruim assortiment aan voor de (beginnende) archeoloog. Denk aan troffels in diverse soorten en maten, meetapparatuur, graaf- en boormateriaal, notitiemateriaal en diverse accessoires. Dit kunnen we jou als archeologie student tegen een korting van 10 procent aanbieden. We blijven ons assortiment continu uitbreiden zodat jullie binnenkort ook bij ons online én in Groningen terecht kunnen voor werkschoenen,messen van Opinel en archeologische literatuur. We zijn er trots op dat Veldshop.nl dit jaar sponsor is van Bachur!

Hunebedcentrum Borger

Waan jezelf in de prehistorie, de tijd van je vroegste voorouders, in het vernieuwde Hunebedcentrum. Op steenworp afstand van het grootste hunebed liggen de verhalen voor het oprapen, kom interactief in contact met de hunebedbouwers. Ben je nieuwsgierig naar het leven van de hunebedbouwers, met deze nieuwe expositie geniet je voplop. En buiten, in het Oertijdpark, sta je oog in oog met de oermens. Bezoek het grootste hunebed van Nederland, dat mag je niet missen.
Het Hunebedcentrum wil een museale maatschappelijke onderneming zijn dat een actieve rol speelt in de lokale, regionale, nationale en internationale setting. Het centrum wil het verhaal van de hunebedden en andere archeologische monumenten ontsluiten aan het grote publiek en hiermee draagvlak creëren om dit erfgoed voor toekomstige generaties te bewaren.

Medusa

 Wij geloven dat bodeminformatie beter kan. Niet alleen door slim om te gaan met meettechnieken, maar ook door vroeg in projecten informatie te inventariseren en de nodige meetinspanning te combineren.
De bodeminformatie die voor de verschillende vakgebieden nodig is kan verschillen, maar is vaak ook gelijk. Pas wanneer de bril van de gebruiker wordt opgezet krijgt de informatie waarde. Is een stuk puin in de ondergrond voor de civiel ingenieur vooral een uitdaging om te omzeilen bij grondwerkzaamheden, voor een archeoloog kan het een fundering van een stenen huis zijn. Informatie die je vroeg in het project wilt weten
Technisch kunnen onze geofysische systemen meetgegevens leveren over verschillende bodemvreemde materialen of laagovergangen in de ondergrond. Om van deze meetgegevens ook informatie te maken die door eindgebruikers kan worden gebruikt is goede analyse van de meetgegevens noodzakelijk.

MUG

MUG Ingenieursbureau is onafhankelijk en landelijk opererend. Wij leveren ontwerp-, advies- en ingenieursdiensten binnen de disciplines infra, milieu, archeologie, Geo-ICT & Geo-info en energie. Dit doen wij voor opdrachtgevers uit de private en publieke sector. Van provincie, gemeenten tot waterschappen. Maar ook voor woningcorporaties, aannemersbedrijven, industrie, energiebedrijven en stedenbouwkundigen. Onze afdeling Archeologie is het leukste archeologiebureau van Noord-Nederland! De bodem zit vol sporen uit het verleden, die gevolgen kunnen hebben voor de ruimtelijke ontwikkeling, bestemmingsplannen, bouwplannen en grondacquisities. De archeologen van MUG Ingenieursbureau kunnen helpen met het voorbereiden, uitvoeren en begeleiden van archeologisch onderzoek.